Fremtiden
Bildet inngår i albumet Natur/Landskap -
Utstyr
  • Canon 350D
  • Sigma 10-20mm F4-5.6 EX DC HSM
  • Brennvidde10mm
  • Blenderf/13
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • AnnetHåndholdt, Iso 200, HDR
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger370
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_284069} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Avsluttet .

Kombinasjon vindmølle og lyset signaliserer en fremtid - konsistens i tittel og bilde. Bildet har god dybe og gode kontraster. Bortsett fra bildet, la oss håpe at fremtiden ikke blir kystlinjer,fjellkjeder og vakker natur blir visuellt forurenset av vindmøller.
Mvh Geir
Tom T.

Vindmøller er vakkert, spør du meg. Så lenge høylys treffer på den første vindmøllen, skaper det bare ekstra fokus på den ,bra gjennomtenkt. Synes den første vindmøllen blir for midt stilt, mulig det hjelper med en kutt?

TomT
Eva Marie P.

Veldig fasinerende bilde. Som Geir her sier, god dybde, fine kontraster. Syns skyene er veldig fine og vindmøllene står så majestetisk. Flotte
høstfarver også. Likte dette selv om tittelen er vel negativt ladet. kanskje det vil bli vindmøller ute i havet slik det jobbes mot nå, som ikkje skal skjemme naturen..
-epl
Tove H.

Flott reklame for vindmøller. Gode farger, flott himmel og vakkert lys.
Mvh Tove
Jan Inge K.

Spørsmålet er vel ikke vindmøller eller ikke, derimot om de og landskapet rundt er fanget på bildebrikken med et godt resultat? Og jeg synes ihvertfall fotografen har lyktes godt her...
Ronny A.

Takker for mange fine og interessante kommentarer:-) Det blåste noe forferdelig når dette bilde ble tatt. Jeg stod faktisk i ly bak ei vindmølle, ca. 5 meter over bakken. Tom, prøvde med et annet utsnitt, men mistet ''suget'' inn i bilde, samt litt av dybdefølelsen.
Ronny
Hans-Jørgen H.

Hallo lensmann!

Godt du ikke tok til vingene i stormen?

Spennende komponert bilde i det flate landskap!
Veldig spennende lysskiftninger på himmelen som gir et litt magisk og mysteriøst inntrykk.
Stilig med propellvingen i det sterke høylyset...

Så en mengde slike vindmøller samlet utpå ei halvøy bortpå Gotland i sommer. Fasinerende og spesiellt skue...
Men dessverre ikke så bra for havørn og annen fugl...
Men egentlig er vinden en av de aller beste energikildene vi har når vi tenker på forurensning og naturødeleggelser...

En rolig og balansert natt kjære lensmann!
Hans-Jørgen
Avsluttet .

Vakkert lys,fine farger og en god dokumentasjon på hvordan ting kanskje blir,eller burde bli.
Hilsen Tone!
Monika Frisvold V.

God morgen..
Et fint bilde av et flatt landskap, et litt typisk landskap fra et miljø som
det blir mer og mer av... ikke akkurat pent, men jeg har ikke noe i mot den...
Det er mye som skjer på området for tiden... Å rundt meg er det faktisk flere og flere som bygger sine egne kraftverk.... Jeg er heldig som bor slik til at jeg vil unngå slike giganter i mitt nærmiljø....
Jeg synes det er skremmende at til mer vi produsereer ..ja mer blir solgt til utlandet...
Ønsker deg en hyggelig helg...
mvh monika
Knut Børge S.

Hei Ronny!

Utrolig flott landskapsfoto med de store vindmøllene som interessepunkt. Vakkert lys og flotte farger!

mvh KBS
Egil S.

Er nok fremtiden, ingen tvil om det.
Kanskje ser noen fordelen etterhvert å plassere de ute i havet.

Flott dette!

God helg!

Mvh.
-Egil
Laurberg G.

Hej Ronny. Her lykkes det at vise at de ''små'' vindmøllerbliver næsten borte i den norske natur. Må jeg sige at jeg håber ikke at I i Norge vil handle overilet med anlæg af disse vindmølleparker. Her skulle man nok mere satse på off shoranlæg og på bølgeslagsenergi nå man ser på hvad der er sket med havørnene på Smøla. ''Ni havørne er siden august 2005 blevet dræbt ved at flyve ind i vingerne på vindmøller i den store norske møllepark på øen Smøla nord for Kristian-sund. Smøla har 68 møller og kaldes …'' Også den hvidhovede ørn har måtte lade liv på grund af vindmøller. Så - forlang ordentlige konsekvensberegninger inden I oveergiver Jer til en fremtid valgt af uvidende politikere der kun tænker økonomisk og kortsigtet. Det er Jere børn og børnebørns natur det drejer sig om. Og der findes andre muligheder. Norges situation kan ikke på nogen måde sammenlignes med den danske. Se diskussioner her: bilde nr. 333293 og bilde nr. 330065 Her spørge f.eks. Egil Skredemellom:

''Vi kan diskutere vindmøller i det vide og det brede.
Miljøvennlige javel, men er de det?
Vindmøller støyer, vindmøller er skjemende ute i naturen, vindmøller plasseres på steder hvor dyre og fuglelivet gjennom tusener av år har blomstret. Hvilken innvirkning har vindmøllene på dette?
Mennesket bruker mer å mer kraft jo mer kraft vi har. Hvordan møter vi denne utfordringen? Ved å bygge enda fler vindmøller? Vil hele Danmark da etter hundre år være nedbygd av vindmøller?''

Tilsvarende skrev du selv: ''Min mening angående vindmøller er at de forsøpler landskapet. Flere steder langs norskekysten, spesielt på Smøla, tar de også livet av mang ei havørn, samt andre fugler. Fornybar energi er selvfølgelig bra, men det må jobbes for å finne andre løsninger som ikke ruver slik i terrenget, f.eks. bølgekraft.''

Herover viser du så et billede der med sin æstetik på alle måder siger det modsatte, at de ikke forsøpler landskabet men er meget smukke. Og Egil siger at han tror at de er fremtiden, omend han peger på off shore anlæggene.

Jeg er dansk og skal ikke mene noget om norsk inndenrigspolitik. Men det må være tilladt at pege på inkonsekvenser i udsagnnene. Og det må ligeledes være på sin plads at råde Jer alle til at sætte Jer ind i allt tilgænggeligt forsningsmateriale der findes. mvh. lau
Odd E. k.

Hei og god kveld Ronny!

Et flott bilde i så måte. Nydelig lys og flotte farger der dybdeskapheten er meget bra. Liker ogdt denne vidvinkelen av landskapet, særlig når en har så fine detaljer som her. Flott panoramaeffekt, der skyene kommer fint på sin plass. Vindmøllene er noe herk, men de er i et godt fokus med det flotte lyset. Nydelig bilde dette Ronny!

Ha en fin fotohelg!

Mvh

Odd E.
Anna Rosa L.

Absolutt nydelig bilde!!!
Fantastisk!
-rosa-
Ronny A.

Må også få takke alle de andre som har kommentert bilde mitt:-) Tusen takk!
Ronny
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu