Stille før stormen
Vakkert med speilbilde i vannet
Utstyr
  • canon 350d
  • 18-55mm
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/30s
  • Filmtypeiso-125
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger332
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_228019} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Tormod I.
Sikker på det var flott steming der du stod langs vannkanten. Problemet er at det vises ikke så godt på bildet siden himmelen er helt utbrent, med unntak av ei lita sky som viser at dette var en fin kveld.
Det er ganske greit å se hva som har skjedd også. Lysmåleren har målt lyset på skogen og de mørkere delene av vannet, som jo er i senter av bildet. De har da fått rett eksponering, mens de lysere delene av bildet har fått for mye lys.
Om dette var eksponert i RAW har du nok mulighet til å hente inn ganske mye vil jeg tro, men uansett er det viktig å huske på til neste gang du er i lignende situasjon. Sørge for å måle lys fra rett sted.
Chr. G.
Utbrent himmel er ikke per definisjon fy-fy, har en et bevisst forhold til dette ''fenomenet'' kan det sikkert brukes positivt i enkelte sammehnenger. Jeg vet ikke hva du har tenkt her, men det er nok et typisk eksempel der billedbrikkens dynamikk kommer til kort på grunn av den store kontrasten mellom lys himmel og mørk skau samtidig som du har valgt å måle lyset i det mørke området. Jeg har ikke sjekket rgb verdiene i himmelen, men jeg antar den er utbrent på høyresiden. I dette tilfellet ser det ut som om opptaket er gjort i skumringen, her kunne du sannsynligvis ha fått begge deler, dvs både brukbart eksponert himmel og skau som ikke blir bekmørk. Spesielt dersom opptaket var gjort i råformat, og du har et bevisst forhold til hvordan lysmålingen i kameraet fungerer, samt eksponeringskompensasjon. Har kameraet ditt en funksjon for å vise histogram bør du også sette deg inn i dette. I tillegg til råformat, dersom kameraet ditt støtter dette.

Denne problematikken er diskutert ved flere anlednigner på diskusjonsforumet. Søk på ordene ''eksponering himmel'' og du skal se det dukker opp nyttig lesestoff.

Men speilingen er fin den, trepålene kunne du med fordel sørget for ikke sammenfalt med grenselina skog/himmel i speiligen - da hadde de kommet tydeligere fram. Litt rar farge på skyen, det ser ut som om noen har sluppet ut en helseskadelig gass.
Ivan H.
Hei!

Her synes jeg du har et fint bilde, når jeg ser bort ifra himmelen.
Kanskje du kan prøve å kutte ned til tretoppene øverst og en del nederst.
Da får du bare med refleksene av skyen og pålene (?) som står i vannet. Det er det jeg ville fokusert på med dette bildet, siden himmelen er så lys. Mulig du kan få frem mer av himmelen i RAW filen, hvis du har dette.

Tror bildebrikken skal takle dette lyset bra, tror heller det er feil innstillinger i utgangspunktet.
Stativ og høy blender er vel fasiten her.

Hilsen
Ivan Holmedal
Kenneth K.
Takker for komentarer. Jeg kjønner at det er utbrent, men det var bare den ene lille skyen der. Men jeg syns det ble et bra bilde dette her. Den utbrentheten er jeg for så vidt enig i. Men jeg bryr meg ikke så mye om det akuratt.

mvh Kenneth
Tom Dysa S.

Her har du fint bilde Kennet, som du sjøl sier,utbrent himel gjør deg ikke noe, og det er jo det viktigste, syntes ikke det var så fremtredene her da...
syntes speiling i i vannet var flott.... Dysa.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu