Varhaug Gml. Kirkegård
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-06-07 12:49:40
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D70
  • 12-24mm
  • Brennvidde12mm
  • Blenderf/11
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger958
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_195267} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Stig Børre E.
Oj! Dette var nydelig. Får helt gåsehud her jeg sitter.
Egentlig feil å si det om et bilde fra en krikegård - men det får stå sin prøve. Tekninsk helt i hundre som vanlig. Utrolige flotte farger og fantastisk lys. Korsene i forkant sørger for dybde og kontrast mot den fargesprakende bakgrunnen. Alt er perfekt plassert i flaten - eneste jeg lurer på om det hadde fungert bedre speilvendt. Da blir det med leseretningen og litt mere riktig for øyet.

Nok et nydelig bilde fra deg - de har det etterhvert blitt mange av!

StigB
Ole E.
Hei Stig Børre!
Takk for hyggelig kommentar. Jeg har nå lagt ut en speilvendt versjon. Usikker hvilken versjon jeg liker best. V2. gir et perspektiv jeg ikke har sett før, og det er er jo litt spennende.
''Egentlig feil å si det om et bilde fra en krikegård - men det får stå sin prøve'' - Jeg synes ikke det er betenkelig i det hele tatt å omtale en kirkegård som fin. Kirkegårder kan være nydelige, at det skulle være galt å mene eller si det, har aldri falt meg inn.
Stig Børre E.
Ble veldig usikker selv. Vet ikke helt om forslaget mitt var så godt lenger. Har vel blitt inhabil etter å ha betraktet vers.1 såpass lenge. Har fortsatt en forkjærlighet for den.

StigB
Knut Jørgen B.
Hei
Dette syntes jeg var pent, fine farger på himmelen og en fin grønnfarge på gresset. Korsene gir som tidligere nevent en fin dybde i bildet.
Jeg syntes nok den speilvendte versjonen satt litt bedre siden korset da virker enda bedre som en ledning inn i bildet.
Mvh Knut
Nils B.
Et helt greit bilde, fra en spennende plass. Joda bildet fungerer det. Holder nok en knapp på det med rett vinkel i forhold til lys osv. Når det er sagt så er det bare å ventet til høststormene setter inn. Den 12mm din får du mye bra utav synes jeg og selv om jeg ikke kommenterer alle bildene dine så synes jeg du har en flott måte å nærme deg motivene på.
mvh Nils
Espen A. I.
Hei!

Et veldig lekkert bilde med nydelige detaljering, særlig i gresset som fremstår som skarpt overall. Den speilvendte versjonen er best
i og med at dybden blir innledet av kirkekorsene. Flott med sola som skaper en spesiell, men god stemning. En USM linje som går over kirka er
litt forstyrrende. Bra dette! :-)

mvh Espen
wenche g.
hei
bra bilde.fine farger vet ikke helt hvilken verson jeg liker best.men jeg tror kanskje v2.kikka på de andre bildene dine.veldig mye bra:)
Tone A.
Eit stemningsfullt bilde frå Varhaug gamle kyrkjegård som oser av ro. Fine vårlege grøntonar, skarpe detaljar og stor dybde. Flott komposisjon med kapellet bak med den ildfarga himmelen bak og dei store korsa framme. Det vert versjon 1 for meg, pga at eg kjenner staden. Versjon 2 blei flott, men her er det gravstøttene ytterst i havgapet og sjøen som dreg blikket, og ikkje kapellet og solnedgangen som er ovedmotivet i versjon 1.
Dette bildet inspirera til bruk av det nye vidvinkelobjektivet som eg har prøvd lite. Flott lågt kameraståpunkt du må ha hatt det 3.korset rett bak deg. Her har du fått fram den store ujevne grasflata med friske grøntonar og dei store korsa i forgrunnen mot alle korsa i bakgrunnen. Og kapellet ligg flott i det gylne snitt.
Du har mange vakre bilde frå Jæren nå!
Også eg har eit bilde herfrå: bilde nr. 215052 frå i vintar.
:) tone
Arne S.
Velkjent motiv i fin belysning. Kunne tenkt meg et litt lavere standpunkt slik at korsene kom i himmelen. Da hadde vi også sett kulehullene.
Erik B.
Jeg likte best v1. Der får jeg mer en følelse av at korsene ''kommer mot meg''. Teknisk ser det jo perfekt ut i mine øyne, og kompen er veldig god. Det som irriterer meg litt er bare det at jeg skulle ønske vinkelen hadde vært sånn at jeg kunne ha lest hva som står på det nærmeste korset.
Ellers er dette strøkent!

Hilsen Erik.
Ole E.
Hjertelig takk for ytterligere kommentarer!

Etter å ha studert begge versjonene, synes jeg nok at V1 er best, det gjør ikke så mye at linjen med korsene ikke går i leseretningen, da øyet søker først mot det mest kontrastfylte området, i dette tilfellet høyre side hvor sola er bak korset. Jeg begynner derfor uansett ikke å lese bildet fra venstre til høyre.

Arne og Erik: Takk for gode forslag. Jeg skal prøve å komme meg ut dit en annen dag.
Kjetil N.
Utrolig fett dette.

V1 er klart best, tror det er fordi det er tyngre på høyre side og dessuten tettere mot bildeflaten. Dette kan være ubehagelig der man starter å lese bildet, altså venstre side (v2).
Hege J.
Et nydelig og stemningsfullt bilde som det er lett å like. Har bare godord å si om bildet, men vil kaste meg inn i ordvekslingene om speilvending eller ei. For meg blir det helt feil å speilvende et slikt bilde, da stemmer det ikke overens med hvordan det faktisk ER der ute. Så får heller vurderinger i forhold til hva som gjør seg best komme i andre rekke, mener jeg.

Flott bilde igjen, Ole!

mvh Hege
Andreas S.
Hei

Må si jeg liker originalversjonen best her. Et herlig toneomfang i bildet med nydelige fargetoner og ikke minst metning. Gresset er helt perfekt, knallbra farger der også. Lekkert!

Mvh. Andreas D.
Lars-Anders M.
Meget vakkert.
Avsluttet .
Måtte bare kommentere dette om det har ligget her ei stund for jeg syns det var så fint.Ja helt nydelig.Du har forøvrig mange flotte bilder så jeg har visst mye å lære.
Hilsen Tone!
Helge R.
Hei!!
Jeg likte speilvendingen, det gir en annen dynamikk i uttrykket. Lys og farger av topp klasse, du har mange flotte bilder hilsen
:)Helge
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu