Obrestad fyr
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-06-04 09:37:36
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-06-05 12:23:57
    Versjon #3
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S NIKKOR 18-70mm 1:3.5-4.5G ED
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/11
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger868
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_194654} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Hans K. A.
Smaken er som .. men jeg er enig med deg i at fargene i v.2 er for sterke, samtidig syns jeg at du har gått litt for langt den andre veien i v.1. hvis bildet skal fungere som et fargebilde. Kanskje du skulle prøve å konvertere bildet til S/V (bruk channel-mixer, se under punkt 5 her: http://www.eyesondesign.net/pshop/bw/converting_to_bw.htm ) og evt. legge på en lett sepia-betoning etterpå?

:: Hans
Ole E.
Heisann!
Takk for kjapp kommentar. Når det gjelder v1 så er den gjort om til s/h, for så å legge en kopi av originallaget på topp (som en slags toning) og satt blending mode til ''multiply'' og justert opacity. Skal prøve å mekke en annen versjon i løpet av dagen. Jeg ønsker svært gjerne kommentarer som går på det Hans K. har kommentert.
Geir N.
vers.2 er helt klart best etter min smak. Gode klare farger,flott lys og linjer som skaper en god dybde i bildet. Vakkert!
Mvh
Geir
Stig Børre E.
Hei. Syns bildet i seg selv er utrolig bra. Fine linjer i forgrunnen som leder blikket mot fyret. Svært vellykket komponert. Teknisk er bildet helt supert. Liker vers.1 best. Syns tonene du har fått frem her er originale og kler motivet godt.
Jeg ville ikke forandret noe her. Blinkskudd!

StigB
Andreas S.
Hei

Et veldig flott bilde du gjengir. En komposisjon som sitter knallbra, i tillegg til bra eksponering! Ikke så mye annet å gjøre enn å nyte dette!

Mvh. Andreas D.
Lennart J.
Hej Ole,fin komposition.Man följer fåran mot husen in i bilden,gillar den första bäst.
mvh lennart
Kjell Sigurd S.
V2 for meg. Herlige farger og en fin linjeføring i bildet. Severdig og potensiell veggpryd.

Kjell S
Espen A. I.
Nei, jeg liker v1, det gir en nostalgisk blandet med ro følelse som jeg ikke har kjent før, liker det veldig godt. Du har delt inn bildet i en god komp.

mvh Espen
Tone A.
Eit vakkert vårbilde med flott dybde med den pløygde marka med småspirer, som har ein flott ''swung'' innover. Flotte linjer linjer som gjentek seg og eit vårleg lys. Obrestad fyr med husa ligg flott plassert i bildet og som fin kontrast i landskapet. Den flate marka har frodige spirer som har kome langt, men også her ser ein linjene innover. Himelen har lette skyer, mens sjøen virkar roleg.
Eg likte best versjon 1 som gjer bildet annleis pga mesteparten av bildet er i svart/kvitt, mens vårteiknet er i svake grøntonar.
Versjon 2 likte eg også, men eg er enig i at fargane er litt for sterke. Også sjøen øverst har fått eit grønstikk. Men når sola skin så er spirene nå på Jæren i sterke lysegrøne fargar.
Ole, her har du verkeleg fått eit vakkert bilde av landskapet ved Obrestad fyr med stor dybde og vårleg stemning.
:) Tone
Ole E.
Tusen takk for alle kommentarer!
Jeg har nå lagt ut en s/h versjon etter råd fra Hans K.
André M.
V1 funker utmerket: Fokus på flater og linjeføring. Fargene i v2 blir too much, og konkurerer med former/linjer. Avdempede farger er bra av og til. Her spesielt.
Viggo Strand K.
Veldig fin komp og enorm dybdefølelse. Det første som imidlertid slo meg var fargene, eller mangelen på farger. Jeg ville nok, som ovenfor nevnt, enten hatt orginalfargene eller bare sort hvitt.
Avsluttet .
Satt lenge å så på dette bildet tidligere i dag Ole.lurte lenge på om jeg skulle sende i inn en komentar.Men konstaterte at det er mange her som har teknisk mye bedre greie på fotografering enn det jeg har.Men når du tok deg tid til å komentere mitt bilde,måtte jeg nesten sende deg noen ord.Jeg liker bildet veldig godt.Tror jeg foretrekker vers1.men d blir bare en smaksak.Det gir meg iallefall lyst til å besøke jæren:)Hele komp kunne ikke vært bedre.Linjene drar deg med med inn i bildet.Det er et harmonisk fint bilde,som gir meg den rette naturfølelsen.Skulle bare ønske det var jeg som hadde fotografert det:)
mvhOrvill
Hans Henrik F.
Herlig ståsted og komposisjon.

V2 uten tvil for meg! Det er ikke noe galt i såpass trøkk på fargene vel? Kunne kanskje til og med tålt noe mer farge på himmelen for ekstra smell... Liker også godt at fargeversjonen får flott frem at det spirer i det brune beltet også.
Trygve S.
Du har jo fått mange og fine kommentarer og jeg er enig med alle om at dette er en nydelig kombinasjon og at den er best i svart og hvit. Jeg savnet kanskje litt skarpere konturer på himmelen. Jeg går ut fra at du bruker uv-filter. I gamle dager tror jeg de la på et gulfilter for å få enda skarpere gimmel/skyer. Nå fins jo alt dette i fotoshop. Du finner filtere under Adjustments, men det vet du vel.
Stå på
Trygve
Jan Frode A.
Versjon #2 har egentlig farger sånn helt etter min smak, men allikevel så syntes jeg at måten du formidler motivet på i versjon #1, er meget vellykka.
Fin deling av flatene, og den jærske bonden har hjulpet deg godt med linjer som bidrar til dybde og bevegelse innover i bildet. Fyret og miljøet rundt flott plassert i bildeflata. Nydelig jærbilde!

mvh Jan Frode
ingeborg w.
Det er et flott bilde du har tatt. En god bruk av linjer leder en innover til bygningene og skaper stor dybdefølelse. Jeg synes plasseringen av linjene i bildets underkant og på venstre side er veldig heldig. Jeg foretrekker v1, da v2 blir for sterk og v3 for kjedelig. V1 er elegant, med bare et lite hint av frodighet.
Tone B.
Her har du 3 versjonen som hver på sin måte er flotte bilder. Jeg klarer ikke å velge en favoritt, men holder vel en knapp på v1 og v2! V1 er lekker med meget fine og spesielle fargetoner som passer bildet veldig godt. V2 er virkelig fargerik og flott. Komposisjonen synes jeg er fin og har flere elementer som gjør dette til et meget bra bilde. Liker de gjenntagende linjene og fine buer innover i bildeflaten. Liker også det lave kamerastandpunktet du har valgt og som er med på å gi en flott dybde i bildet.

mvh Tone
Terje J.
I ver1 har du lyktes veldig bra med fargene, har sansen for dette! God komposisjon. Se gjerne mitt bilde " way out" hvor jeg har prøvd på litt av det samme. mvh Terje
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu